Partnerstvo Crvenog križa Čakovec, Osijek i Maribor u zajedničkom projektu poboljšati će odgovor na buduće krizne situacije

U studenom 2021. godine započela je provedba projekta Ready 2 Help – priprema i odgovor mladih na krizne situacije kojeg u partnerstvu provode Gradsko društvo Crvenog križa Čakovec i Osijek te Rdeči križ Slovenije – OB Maribor.

U brojnim edukativnim aktivnostima sudjelovati će djelatnici i mladi volonteri te će kroz teorijski i praktični rad učiti o radu s mladima, kriznom komuniciranju i organizaciji, osposobljavati se za pružanje prve pomoći, postavljanje šatorskog naselja i spašavanje iz vode. Osim toga, mladi volonteri imati će prilike sudjelovati u razmjeni volontera i iz prve ruke iskusiti što znači volontirati i pružati podršku građanima u potrebi.

Razvijanje međunarodne suradnje Crvenih križeva važno je u odgovoru na krizne događaje kao što su poplave ili potresi kako bi zajedničkim snagama odgovor na krizu bio brži i efikasniji. Iz tog razloga, u sklopu projekta će se odraditi i analiza prijašnjih odgovora i osmisliti plan zajedničkih reakcija na buduće krizne situacije.

Projekt je financiran iz Erasmus+ programa, provoditi će se do studenog 2023. godine, a sve informacije o njemu možete pronaći na službenim stranicama partnerskih organizacija.

Pročitajte još

Održana završna konferencija projekta Korak prema održivosti

Danas je održana završna konferencija projekta Korak prema održivosti. Podsjetimo, projekt je provodilo Gradsko društvo …

Povećaj/smanji veličinu fonta