Nositelj projekta: Hrvatski Crveni križ – Gradsko društvo Crvenog križa Čakovec

Partneri: Osnovna škola Štrigova, ACT Grupa, Hrvatski Crveni križ – Gradsko društvo Crvenoga križa Sisak, Osnovna škola Ivana Kukuljevića Sisak, Agencija lokalne demokracije Sisak (ALD Sisak), Hrvatski Crveni križ – Gradsko društvo Crvenoga križa Donja Stubica, Osnovna škola Matije Gupca Gornja Stubica, Mreža udruga Zagor

Kratak opis projekta: U sklopu projekta Budućnost: za nas i za vas! za učenike osnovnih škola s područja Međimurske, Krapinsko-zagorske i Sisačko-moslavačke županije osigurati će se interaktivni program izobrazbe o održivom razvoju u svrhu stjecanja kompetencija te aktivnog uključivanja učenika i roditelja u području održivog razvoja.

Cilj projekta: Osnaživanje partnerstva organizacija civilnog društva i osnovnih škola s područja Međimurske, Krapinsko-zagorske i Sisačko-moslavačke županije u kojima se provodi program izobrazbe o održivom razvoju. Uz osnaživanje partnerstva civilnih organizacija društva, jedan od ciljeva je i jačanje kompetencije djece u području održivog razvoja te unaprjeđenje aktivnog sudjelovanja djece i roditelja u održivom razvoju lokalne zajednice.

Osnovna aktivnost projekta odnosi se na razvoj i provedbu programa izobrazbe o održivom razvoju za učenike 3. i 4. razreda osnovnih škola i njihove roditelje/skrbnike te osiguravanje stručne podrške u provedbi istog.  

Ukupna vrijednost projekta: 1.439.629,05 KN

Iznos bespovratnih sredstava iz Švicarsko-hrvatskog programa suradnje: 1.295.666,05 KN

Razdoblje provedbe: 24 mjeseca (01.06.2019.-31.05.2021.)

Mjesto provedbe: Međimurska županija, Sisačko-moslavačka županija, Krapinsko-zagorska županija, Francuska

Za više informacija:

Hrvatski Crveni križ – Gradsko društvo Crvenoga križa Čakovec

Kralja Tomislava 29, 40 000 Čakovec

Telefon: +384 40 395 248

E-mail: info@crveni-kriz-cakovec.hr

Program sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Stajališta izražena u ovom materijalu isključiva su odgovornost Hrvatskog Crvenog križa – Gradskog društva Crvenog križa Čakovec i ne odražavaju stajalište Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske.

U sklopu projekta osmišljen je dvogodišnji neobvezni program izobrazbe za učenike osnovnoškolske dobi pod nazivom Ciljevi za budućnost. Program je u tijeku verifikacije od strane Ministartva znanosti i obrazovanja, a možete ga preuzeti klikom na sljedeću POVEZNICU.

Povećaj/smanji veličinu fonta