Edukacije volontera u sklopu projekta Ready2Help

Projekt Ready 2 Help – priprema i odgovor mladih na krizne situacije provode tri društva Crvenog križa – Čakovec, Maribor i Osijek.

U sklopu projekta mladi volonteri educiraju se za članove interventnog tima, a kroz niz teorijskih edukacija već su prošli! Kako im je bilo pogledajte u fotogaleriji.

Opći cilj ovog projekta jest povećati kapacitete gore navedenih društava za rad s mladima i poboljšati odgovor na krizne situacije osposobljavanjem mladih volontera za pripadnike interventnih timova. Na taj način unaprijediti će se kapaciteti djelatnika za međunarodnu suradnju u radu s mladima s naglaskom na krizne situacije; potaknuti mlade na  uključivanje u rad Crvenog križa i građanski aktivizam te osposobiti mlade za pravovremeno i točno pružanje pomoći u slučajevima kriznih situacija.

Glavne aktivnosti u projektu su jačanje kapaciteta djelatnika partnerskih organizacija za rad s mladima tijekom kriznih situacija putem edukativnih radionica te teorijsko, praktično i iskustveno osposobljavanje mladih volontera za članove interventnih timova pri društvima Crvenog križa (organizacija i provedba radionica, praktičnih vježbi te razmjene mladih volontera).

Pročitajte još

ZAVRŠETAK PROJEKTA READY2HELP – PRIPREMA I ODGOVOR MLADIH NA KRIZNE SITUACIJE

Dvogodišnji Erasmus+ projekt Ready 2 Help – priprema i odgovor mladih na krizne situacije provodila su tri …

Povećaj/smanji veličinu fonta