Intervencija već nakon prvog treninga

U večernjim satima 6. studenoga 2012. godine došlo je do puknuća nasipa kod mjesta Pušćine u Međimurskoj županiji. U samo pola sata stradalo je 150 objekata – 67 domaćinstava, mnogi gospodarski objekti, crkve…..Mještani Pušćina sami su se evakuirali iz svojih domova kod susjeda i rodbine, osim nekoliko starijih osoba koje je Centar za socijalnu skrb Čakovec smjestio u udomiteljske obitelji. Nažalost, stradale su životinje, polja…

Volonteri i djelatnici GDCK Čakovec u srijedu 7. studenog 2012. godine obišli su sva domaćinstva, razgovarali sa stradalima, pružili im psihološku pomoć. Iz Hrvatskog Crvenog križa dostavljeno je 35 isušivača prostora, 200 pari rukavica, 100 komada četki i 96 komada sredstava za dezinfekciju, što je odmah podijeljeno postradalima. Isušivači prostora su idući dan također podijeljeni po domaćinstvima u kojima je voda već bila ispumpana. Volonteri GDCK Čakovec, tj. članovi novoosnovanog Interventog tima sve do subote obilazili su stradale od poplave i razgovarali s njima.

U intervenciji kod poplavi  u Pušćinama sudjelovali su članovi Županijskog Interventnog Tima: Denis Kolarić, Marinko Herman, Ilija Jurak, Mihael Peras, Dražen Špoljarić, Alenka Novak, Miroslava Novak, Sara Strahija, Laura Pintar, Jasenka Đurić kao i djelatnici GDCK Čakovec Nada Špoljarić, Sanja Goleš i Željko Kamenar.

Oštećeni nasip uz Dravu u međuvremenu koliko-toliko saniran i izdržao je novi vodeni val početkom novog tjedna. Članovi Tima i djelatnici GDCK Čakovec nastavljaju s raspoređivanjem isušionika po naselju i surađuju s vatrogascima i žiteljima naselja Pušćine.

Pročitajte još

Hrvatski Crveni križ pokreće apel za pomoć stanovništvu Libije pogođenom poplavama, evo kako možete pomoći

Hrvatski Crveni križ pokreće apel za pomoć stanovništvu Libije pogođenom poplavama. Na području sjeveroistočne Libije …

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Povećaj/smanji veličinu fonta