Održana završna konferencija projekta Korak prema održivosti

Danas je održana završna konferencija projekta Korak prema održivosti. Podsjetimo, projekt je provodilo Gradsko društvo Crvenog križa Čakovec u suradnji s osnovnim školama Donji Kraljevec i Podturen, a podržan je i od strane Međimurske županije. U 10 mjeseci provedbe projekta održale su se brojne aktivnosti koje je financiralo Ministarstvo znanosti i obrazovanja.

Kako bi se povećale kompetencije djece u području održivog razvoja i unaprijedilo aktivno sudjelovanje djece i roditelja u održivom razvoju lokalne zajednice, osmišljene su i provedene radionice i obiteljske volonterske akcije za učenike 4. razreda i njihove roditelje.

Fotografije s radionica u OŠ Donji Kraljevec

Jedna od bitnih aktivnosti projekta bila je i učenje o 17 globalnih ciljeva održivog razvoja koje su Ujedinjeni narodi donijeli kako bi se očuvao naš planet. Prisjetimo se, koncept održivog razvoja podrazumijeva socijalni, ekonomski i okolišni razvoj na način da bi se osigurala ravnoteža i omogućilo “zadovoljavanje potreba sadašnje generacije, bez ugrožavanja mogućnosti budućih generacija da zadovolje svoje potrebe”.

Fotografije s obiteljskih volonterskih akcija

U projektu je ukupno sudjelovalo 42 učenika , a održano je 20 radionica i 4 obiteljske volonterske akcije. Izrađen je promotivni film o aktivnostima koji možete pogledati na sljedećoj POVEZNICI.

GDCK Čakovec posebno je ponosno što je ovim projektom uspjelo osigurati po jedan pametan zaslon za osnovne škole, partnere u projektu, i na taj način dugoročno pomoglo učenju u održivom razvoju svim sadašnjim i budućim generacijama.

Pročitajte još

ZAVRŠETAK PROJEKTA READY2HELP – PRIPREMA I ODGOVOR MLADIH NA KRIZNE SITUACIJE

Dvogodišnji Erasmus+ projekt Ready 2 Help – priprema i odgovor mladih na krizne situacije provodila su tri …

Povećaj/smanji veličinu fonta