Otvoren nagradni natječaj za mlade osobe “Mislim, djelujem i utječem zeleno”

Obzirom na sve učestalije globalne, regionalne i lokalne ekološke probleme, pitanje ekologije i ekološke osviještenosti tema je koja dolazi u sve veći fokus. Jedan od načina na koji možemo učiniti velike promjene na bolje jest krenuti s malim promjenama svijesti i navika na razini pojedinaca. Stoga, Gradsko društvo Crvenog križa Čakovec organizira natjecanje u osmišljavanju kreativnih i praktičnih ekoloških rješenja koja će se potom i provesti u zajednici na području Međimurske županije i time doprinijeti prepoznavanju potreba i očuvanju okoliša.

Natječaj se provodi u sklopu projekta “Zauzmi se – mladi za zajednicu!” kojeg provodi Gradsko društvo Crvenog križa Čakovec. Natječaj se provodi u suradnji sa srednjim školama na području Međimurske županije.

Mislim, djelujem i utječem zeleno” je natječaj za najbolju osmišljenu kreativnu ideju/projekt ekološke prakse koja bi se nakon proglašenja pobjednika provela u djelo. Svrha natječaja je prepoznati potrebe u zajednici i postupke kojima se može pridonijeti očuvanju okoliša. Osim toga, cilj je potaknuti maštu i kreativnost, razviti vještine te izgraditi svijest mladih o odgovornosti za okoliš i potrebi brige za dobrobit pojedinca i lokalne zajednice. Pobjednik/ci će uz podršku GDCK Čakovec imati priliku svoju ideju detaljnije razraditi i praktično je implementirati na području Međimurske županije čime će doprinijeti osvještavanju zajednice o ekološkim praksama te je potaknuti na brigu o okolišu.

Natječaj je namijenjen svim mladim osobama od 15 do 30 godina na području Međimurske županije.

Rok za prijavu na natječaj je 13. listopad 2022. do 12:00h, a prijavnica, nagrade i ostale informacije o natječaju dostupne su niže u Pravilima natječaja.

PRIJAVNI OBRAZAC:

za pojedince / za grupe (do 3 člana)

Tri najbolje kreativne ideje bit će proglašene na eventu kojim će se obilježiti Dani Erasmusa (14.10 – 15.10.). 

Eventualna pitanja u vezi natječaja i upite slati na: zauzmi.se@gmail.com

Ova objava izražava isključivo stajalište njenih autora i Komisija se ne može smatrati odgovornom prilikom uporabe informacija koje se u njoj nalaze.

U Čakovcu, 26. rujan 2022.

Pročitajte još

Javni poziv za iskaz interesa za sudjelovanje u projektu

KLASA: 550-13/24-01/02URBROJ: 2109-119-24-10U Čakovcu, 25.04.2024.godine Na temelju Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt „Navek …

Povećaj/smanji veličinu fonta