Pomoć Gunji

Kao sto je javnost i sama imala prilike sinoć vidjeti, u Gunji još uvijek žive ljudi koji zaista ne mogu opstati bez pomoći u hrani, a to se prvenstveno odnosi na sve one koji žive u kontejnerskim naseljima. Njih 443 i dalje treba svu vrstu pomoći. Javna kuhinja u Gunji mora i dalje za te ljude pripremati tople obroke, a HCK čini sve da se ljudima iz kontejnerskih naselja osiguraju i paketi pomoći. Naša skladišta su prazna, hrana koju HCK nabavlja dolazi prvenstveno iz Robnih rezervi, a ostatak potrebne hrane HCK kupuje od prikupljenih sredstava pomoći. 0 neodrživosti ovakvog modela HCK je odavno obavijestio sve nadležne institucije i već se mjesecima pokušava pronaći rješenje kako bi se Gunjanima, ali i ostalom stanovništvu s poplavljenog područja, omogućio normalan život.

“Na tragu smo rješenja . Znamo da je Vlada RH raspravljala o našem dopisu u kojemu tražimo pomoć za te ljude. Građani Hrvatske već su se nemjerljivo iskazali kada je trebalo pomoći osobama s poplavljenih područja na čemu im se od srca još jednom zahvaljujemo. Sada problem trebamo riješiti sustavno i koordinacijom svih onih institucija koje su zadužene za pravednu raspodjelu pomoći”, ističe Robert Markt, izvrsni predsjednik HCK . Svi oni koji žele pomoći mještanima posavske Zupanje sve informacije mogu potražiti na internetskoj stranici Hrvatskog Crvenog kriza na kojoj je naveden popis artikala koji su zaista potrebni osobama s poplavljenog područja. Potrebne namirnice građani mogu dostaviti u najbliža društva Crvenoga križa.

Uz pomoć građana, HCK je mještanima s poplavljenih područja donirao više od 952 tone hrane te više od 531 tone higijenskih potrepština. U prvome krugu ispaćeno je 34.434 .000,00 kuna novčane pomoći, a u drugome krugu 25.000.000,00 kuna.

Pročitajte još

S radom započelo 10 djelatnica u sklopu projekta Zaželi Čakovec

S radom je počelo 10 novih djelatnica za pomoć i podršku starijim i nemoćnim osobama …

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.