Suradnja Dječjeg vrtića Cipelica i GDCK Čakovec

Waldorfska skupina djece, koju vode odgajateljice Milana Stanivuković  i Hana Zrna, u sklopu projekta ’17 globalnih ciljeva za održivi razvoj’ pozvala nas je da im predstavimo rad Gradskog društva Crvenog križa Čakovec.

Vođeni  željom da pokažu kako nije bitno koliko smo mali ili veliki da bismo napravili razliku, jer je i najmanji korak pojedinca korak prema zajedničkom globalnom cilju, djeca uče o siromaštvu, potrebitima te pomaganju drugima.

Naš tim rado se odazvao pozivu te su s djecom podijelili svoja iskustva i razgovarali s njima o različitim načinima na koje svaka osoba može pomoći nekome u potrebi. S obzirom na zainteresiranost djece, zajedno smo odlučili da će se cijeli dječji vrtić uključiti u akciju Solidarnost na djelu i na taj način prikupiti hranu koja će potrebitima biti podijeljena u Socijalnom dućanu.

Nakon naše posjete vrtiću, red je bio da i mi ugostimo djecu u našim prostorijama kako bi iz prve ruke vidjeli gdje će na kraju završiti hrana koju zajedno s roditeljima donesu u vrtić. Iz tog razloga družili smo se u prostorijama Socijalnog dućana te smo djeci dodatno objasnili i pokazali kako dućan funkcionira.

Pročitajte još

Iza nas je radni vikend

Ovaj vikend naši su volonteri proveli na organizaciji cijepljenja protiv koronavirusa u Murskom Središću. Kako …

Povećaj/smanji veličinu fonta