Tjedan solidarnosti za Socijalnu samoposlugu Vukovar

Gradsko društvo Crvenog križa Čakovec kao članica Hrvatske mreže socijalnih samoposluga ovaj tjedan od 13. do 16. studenog provodi humanitarnu akciju ”Tjedan solidarnosti za Socijalnu samoposlugu Vukovar”.

Akcija se provodi u sljedećim trgovinama gdje svaki građanin može obaviti humanitarnu kupnju:

KTC:
Čakovec, Športska ul. 4
Prelog, Zrinskih bb
Mursko Središće, Tekstilna ulica 1a

METSS:
Čakovec, Vukovarska 7
Čakovec, Mihovljanska 48
Nedelišće, M. Viljevca 2
Prelog, Glavna ul. 1

Humanitarna kupnja je kupnja namirnica ili ostalih potrepština namijenjena donaciji nekoj od ranjivih skupina u društvu.

Hrvatska mreža socijalnih samoposluga koja je prije tri godine osnovana u Zagrebu je nacionalna, nevladina organizacija udruženih pravnih osoba koje skrbe o siromašnim osobama i osobama u riziku od siromaštva pružanjem materijalne pomoći kroz socijalne samoposluge. Izvršni odbor Mreže predložio je svim članicama Mreže, kao i drugim socijalnim samoposlugama u Hrvatskoj, da svojim donacijama u namirnicama i higijenskim potrepštinama, pomognu korisnicima socijalne samoposluge u našem Gradu heroju te da se na taj način obilježi Dan sjećanja na žrtvu Vukovara. Većina socijalnih samoposluga jedva opstaje i bore se sa prikupljanjem namirnica za svoje korisnike, no oni koji su u mogućnosti, od prikupljenih donacija izdvojit će dio prehrambenih namirnica i higijenskih potrepština za korisnike Socijalne samoposluge u Vukovaru.

Članice Mreže i druge socijalne samoposluge iz Hrvatske, predat će namirnice i higijenske potrepštine Humanitarnoj udruzi Duga iz Vukovara, koja vodi Socijalnu samoposlugu u Vukovaru, u srijedu, 20. studenoga 2019. godine u 12 sati, a našim kolegama na taj način ćemo prenijeti poruke ohrabrenja, zajedništva i sitnih, ali brojnih zrna solidarnosti.

Pročitajte još

Dobrovoljno darivanje krvi u svibnju 2024.godine

GDCK Čakovec organizira sljedeće akcije dobrovoljnog darivanja krvi: 20.05.2024. godine u ČAKOVCU od 11,00 do …

Povećaj/smanji veličinu fonta