Tvrtka Pana Windows d.o.o. donirala prozore korisnicima GDCK Čakovec

U ime naših korisnika i GDCK Čakovec zahvaljujemo tvrtki Pana Windows, a evo što su oni sami rekli o svojoj donaciji:

“Tvrtka PANA Windows d.o.o. sa sjedištem u Čakovcu u sklopu provedbe projekta istraživanja i razvoja novog proizvoda sufinanciranog od strane EU pod nazivom “Razvoj novog proizvoda upotrebom inovativnih materijala i proizvodnih tehnika te poboljšanje tehnoloških procesa kroz provedbu eksperimentalnog istraživanja poduzeća Pana Windows d.o.o.”, a preko programa IRI (istraživačke razvojne aktivnosti) razvija novi prozor od termotretiranog drva.

U sklopu tog programa je razvoj novog prozora od termotretiranog drva.

Jedna od  faza istraživanja je promatranje i bilježenje rezultata na određenim testnim točkama koje su smještene u različitim klimatskim uvjetima: primorski, gorski i nizinski (kontinentalni) zavičaj.

U tom smislu uz pomoć izvršnog predsjednika Hrvatskog Crvenog križa gosp. Roberta Markt, te gosp. Sani Samardžića kao i ravnatelja društava Crvenog križa u Čakovcu gosp. Kristijana Valkaj, ravnateljice Društva Crvenog križa u Ogulinu gđe. Valentine Bartolović, te ravnateljice gđe. Franke Troskot i gđe. Branke Milolović  iz Gradskog društva crvenog križa Biograd na Moru, pronašli smo korisnike kojima ćemo donirati 6 prozora :

  • 2 prozora iz smreke -termotretirane i netermotretirane
  • 2 prozora iz hrast -termotretirani i netermotretirani
  • 2 prozora iz jasena- termotretirani i netermotretirani

Bez obzira što su iz različitih materijala, prozore su maksimalno ujednačili u tamniju boju pa sada izgledaju savršeno kao da su od nekih modernih tropskih vrsta materijala inače teže dostupnih našem tržištu.

U sklopu projekta, obaveza korisnika je da za nas vodi neku vrstu evidencije prema dogovoru 1xmjesečno do kraja projekta odnosno mjeseca svibnja, 2020.godine u smislu :

  • praćenja vremenskih uvjeta ( sunčano, kišno, tuča, olujna nevremena i sl.)
  • praćenja ponašanja prozora ( propadanje laka, promjena boje, potrebe za štelanjem i sl.)

U ovo pred božićno blagdansko vrijeme darivanja drago nam je što će naša tvrtka takvom donacijom dodatno pomoći i obradovati obitelji kojima je takva pomoć zaista i potrebna.

To su u kontinentalnom dijelu Hrvatske obitelj gđe.Olge Embreuš iz Donjeg Vidovca, obitelj gđe. Radenke Šokota na otoku Pašmanu-mjesto Ždrelac za testnu točku primorskog kraja i za gorsku Hrvatsku obitelj gospodina Srećka Dušeka iz Ogulina.

U petak, 13.12.2019.god., ravnatelj gosp. Kristijan Valkaj iz Društva crvenog križa Čakovec zajedno sa našom direktoricom tvrtke Pana Windows d.o.o. gđom. Antonijom Šerdoner, svojom su prisutnošću obilježili za obitelj Embreuš iz Donjeg Vidovca, vrlo važan dan te im na licu mjesta zahvalili na pomoći vezano za naš projekat i poželjeli im mnogo sreće i blagostanja ubuduće.

Obitelji je nedugo nesretno izgorjela kuća pa im je ugrađena naša stolarija kao dio obnove izgorjele kuće.  Svi članovi obitelji su bili iznimno zadovoljni, sretni i zahvalni što nam je bilo veoma drago, jer vidjeti sretna lica onome kome nešto daruješ ispunjuje u potpunosti naravno i naša srca.

Tijekom ponedjeljka, 16.12.2019. ponovno ćemo obradovati ostale dvije spomenute obitelji svojom donacijom. Veselimo se tome. ” 

Pročitajte još

Natječaj za volontiranje u podršci djeci pri učenju

Želite biti društveno korisni, a ne znate kako? Možete započeti tako da mijenjate svijet jednog …

Povećaj/smanji veličinu fonta