ZAVRŠNA KONFERENCIJA PROJEKTA “NAVEK Z VAMI”

Hrvatski Crveni križ – Gradsko društvo Crvenog križa Čakovec od 01.11.2022. godine provodi projekt Navek z vami. Partneri u projektu su Hrvatski zavod za socijalni rad, Područni ured Čakovec, Hrvatski zavod za zapošljavanje, Područni ured Čakovec i Grad Čakovec.

Cilj projekta je omogućiti pristup zapošljavanju i tržištu rada teško zapošljivim ženama iz 6 jedinica lokalne samouprave u Međimurskoj županiji te potaknuti socijalnu uključenost 90 krajnjih korisnika (starijih i nemoćnih osoba).

Do sad je u projekt uključeno ukupno 116 starijih ili nemoćnih osoba s područja 6 jedinica lokalne samouprave u Međimurskoj županiji (Grad Čakovec, općina Gornji Mihaljevec, Strahoninec, Sveti Juraj na Bregu, Šenkovec i Štrigova). Pomoć i podršku u obavljanju svakodnevnih poslova te u nabavljanju kućanskih i higijenskih potrepština korisnicima je do sada pružilo 19 žena pripadnica ciljane skupine.

Završna konferencija projekta održana je 20.04.2023. godine te je na konferenciji istaknuta važnost pružanja ovakvih ili sličnih usluga u našoj lokalnoj zajednici. Projekt uvelike doprinosi smanjenju socijalne isključenosti, poboljšanju kvalitete života i duži boravak starijih i nemoćnih osoba u vlastitom domu. Također, kroz projekt je omogućen pristup zapošljavanju za ukupno 19 žena koje iz različitih razloga nisu pronalazile posao na otvorenom tržištu rada, a  koje su u godinu dana stekle iskustvo i vještine koje će im pomoći u daljnjem radu. Koordinatorica projekta pohvalila je dosadašnji rad žena na projektu i istaknula zadovoljstvo korisnika obuhvaćenih projektom.

Projekt se provodi do 31.05.2023. godine, a bespovratna sredstva osigurana su iz Državnog proračuna Republike Hrvatske (15%) i iz Europskog socijalnog fonda (85%).

Pročitajte još

Javni poziv za prijam u radni odnos – stručni suradnik/ica u Službi za humanitarnu djelatnost i socijalne usluge Gradskog društva Crvenog križa Čakovec – 1 izvršitelj na puno radno vrijeme

Javni natječaj za zasnivanje radnog odnosa Stručni suradnik/ica u Službi za humanitarnu djelatnost i socijalne usluge Gradskog …

Povećaj/smanji veličinu fonta