Završna konferencija projekta NeOvisnost

Hrvatski Crveni križ – Gradsko društvo Crvenog križa Čakovec u suradnji s I. osnovnom školom Čakovec od prvog siječnja 2020. godine provodilo je trogodišnji program pod nazivom NeOvisnost.

Opći cilj provedbe programa bio je suzbiti i spriječiti pojavu ovisnosti među djecom te rizično ponašanje djece vezano uz eksperimentiranje sa sredstvima ovisnosti na području Međimurske županije. Programske aktivnosti provodile su se uz financijsku potporu Ministarstva zdravstva koje je za tri godine provedbe programa ukupno iznosilo 240.000,00 kuna.

Glavne aktivnosti programa bile su razvoj i provedba programa „Želim biti snažan“ i „Želim podršku“. Program „Želim biti snažan“ je preventivni program namijenjen djeci petog razreda osnovne škole. Cilj programa je informirati djecu o sredstvima ovisnosti, utjecati na njihova normativna uvjerenja, promovirati zdrav život, jačati njihove socijalne vještine i vještine donošenja odluka.

S druge strane, program „Želim podršku“ namijenjen je roditeljima, a njegov cilj odnosi se na unapređenje roditeljskih vještina u sprečavanju i smanjenju pojave ovisnosti među djecom.

Dana 16. prosinca 2022. godine kao jedna od aktivnosti projekta odrađena je i završna konferencija u Centru PrInos gdje se prisutnima predstavio razvijen program i aktivnosti koje su provedene u sklopu istoga.

Programske aktivnosti provode se uz financijsku potporu Ministarstva zdravstva Sadržaj objave u isključivoj je odgovornosti udruge i ni pod kojima uvjetima ne može se smatrati kao odraz stajališta Ministarstva zdravstva.

Pročitajte još

Natječaj za volontiranje u podršci djeci pri učenju

Želite biti društveno korisni, a ne znate kako? Možete započeti tako da mijenjate svijet jednog …

Povećaj/smanji veličinu fonta