Interaktivna radionica i sastanak policije s predstavnicima Hrvatskog Crvenog križa

U prostorijama Centra za edukaciju Gradskog društva Crvenog Križa Osijek u Orahovici 14. i 15. prosinca 2015. godine održana je zajednička interaktivna radionica i sastanak predstavnika Službe prevencije Ravnateljstva policije, predstavnika policijskih uprava te predstavnika lokalnih organizacija Hrvatskog Crvenog križa s područja Republike Hrvatske na temu konkretiziranja ostvarenih i planiranih aktivnosti preventivno-edukativnog karaktera.

Radni susret, koji je okupio 40 sudionika iz čitave Republike Hrvatske, rezultirao je izradom Prijedloga Sporazuma o suradnji s ciljem daljnjeg kvalitetnog i stručnog obavljanja poslova iz zajedničkog djelokruga u razvoju, pripremi i provođenju preventivno-edukativnih programa na nacionalnoj i regionalnoj razini. Prijedlog obuhvaća područja prevencije nasilja, sprječavanja trgovanja ljudima, prevencije i zlouporabe droga i drugih sredstava ovisnosti, edukacije iz područja migracija te zaštite ranjivih skupina migranata, sigurnosti u prometu, prve pomoći, promidžbe zdravih stilova života, kao i ostalih edukativno-preventivnih programa od interesa za širu zajednicu, a u skladu s važećim nacionalnim strategijama i akcijskim planovima.

U cilju uspostave i razvoja budućeg partnerstva u preventivnim aktivnostima i projektima korisnim za lokalnu zajednicu a i šire, dogovoren je Plan suradnje za 2016. godinu između PU Međimurske i GDCK Čakovec, kao i primjena inovativnih modela i europskih standarda vezano za metodološki pristup i osiguranje kvalitete u održivosti zajedničkih preventivnih programa i aktivnosti.

Boje Međimurja branili su Marina Matulic-Horvat, službenica za prevenciju, Danijel Mikulić, zamjenik načelnika Policijske uprave i Kristijan Valkaj, ravnatelj GDCK Čakovec

 

DSCN6198 IMG_0891

 

Pročitajte još

ZAVRŠETAK PROJEKTA READY2HELP – PRIPREMA I ODGOVOR MLADIH NA KRIZNE SITUACIJE

Dvogodišnji Erasmus+ projekt Ready 2 Help – priprema i odgovor mladih na krizne situacije provodila su tri …

Povećaj/smanji veličinu fonta