Partnerstvo Crvenog križa Čakovec, Osijek i Maribor u zajedničkom projektu poboljšati će odgovor na buduće krizne situacije

U studenom 2021. godine započela je provedba projekta Ready 2 Help – priprema i odgovor mladih na krizne situacije kojeg u partnerstvu provode Gradsko društvo Crvenog križa Čakovec i Osijek te Rdeči križ Slovenije – OB Maribor.

U brojnim edukativnim aktivnostima sudjelovati će djelatnici i mladi volonteri te će kroz teorijski i praktični rad učiti o radu s mladima, kriznom komuniciranju i organizaciji, osposobljavati se za pružanje prve pomoći, postavljanje šatorskog naselja i spašavanje iz vode. Osim toga, mladi volonteri imati će prilike sudjelovati u razmjeni volontera i iz prve ruke iskusiti što znači volontirati i pružati podršku građanima u potrebi.

Razvijanje međunarodne suradnje Crvenih križeva važno je u odgovoru na krizne događaje kao što su poplave ili potresi kako bi zajedničkim snagama odgovor na krizu bio brži i efikasniji. Iz tog razloga, u sklopu projekta će se odraditi i analiza prijašnjih odgovora i osmisliti plan zajedničkih reakcija na buduće krizne situacije.

Projekt je financiran iz Erasmus+ programa, provoditi će se do studenog 2023. godine, a sve informacije o njemu možete pronaći na službenim stranicama partnerskih organizacija.

Pročitajte još

Natječaj za volontiranje u podršci djeci pri učenju

Želite biti društveno korisni, a ne znate kako? Možete započeti tako da mijenjate svijet jednog …

Povećaj/smanji veličinu fonta