Humanitarna akcija Solidarnost na djelu 2022 i tradicionalna akcija Vaš dar za pravu stvar

Sabirna akcija Solidarnost na djelu provodi se kao zajednička akcija svih društava Crvenog križa u Republici Hrvatskoj sve od 1973. godine.
 
Akcija se tradicionalno provodi drugog četvrtka u listopadu, u njoj se prikupljaju materijalna i novčana dobra, a za donirani novac uručuje se bon zahvalnosti.

Ove godine sabirna akcija održati će se 13. listopada 2022. godine, a u nju se u Međimurskoj županiji uključuje 28 osnovnih i 5 srednjih škola. Osim učenika, nastavnika i roditelja, u akciji mogu sudjelovati i građani doniranjem namirnica za korisnike Socijalnog dućana.

Uz osnovni cilj – prikupljanje dobara za osobe u potrebi, jednako je važno i poticanje solidarnosti, posebno među mladima. Mnoga se djeca kroz ovu akciju po prvi put susreću s djelovanjem Crvenog križa.
 
Prikupljenim novčanim sredstvima nabavlja se humanitarna pomoć sukladno potrebama korisnika na terenu, uglavnom: hrana, peći na drva i ogrjev, lijekovi i sl., a uz to, organizira se i ljetovanje djece slabijeg socioekonomskog statusa.

Akcija Vaš dar za pravu stvar održati će se kroz cijeli tjedan od 10. do 16. listopada 2022. godine u suradnji s trgovinom Kaufland Čakovec. U navedenoj akciji prikupljaju se namirnice za korisnike Socijalnog dućana Čakovec koji na mjesečnoj razini primaju pakete hrane i prema mogućnostima te postojećim donacijama i pakete higijene. Naši volonteri namirnice će prikupljati u trgovini Kaufland Čakovec gdje će biti postavljena košara za donacije, a koje namirnice se prikupljaju može se vidjeti na dolje postavljenom plakatu.

GDCK Čakovec ovim putem poziva sve građane da se uključe u humanitarne akcije jer potreba je nažalost sve više.

Pročitajte još

ZAVRŠETAK PROJEKTA READY2HELP – PRIPREMA I ODGOVOR MLADIH NA KRIZNE SITUACIJE

Dvogodišnji Erasmus+ projekt Ready 2 Help – priprema i odgovor mladih na krizne situacije provodila su tri …

Povećaj/smanji veličinu fonta