Međunarodni dan starijih osoba obilježili smo aktivnostima u projektu ”Želim obrazovanje i posao”

Glavna skupština Ujedinjenih naroda donijela je 14. prosinca 1990. godine Odluku (45/106) prema kojoj se 1. listopada obilježava Međunarodni dan starijih osoba, s ciljem jačanja podrške osobama starije dobi. Starost nije bolest, već je starost životno razdoblje povezano s dobi iznad 65 godina. Starenje počinje od začeća i traje do smrti kao prirodan, ireverzibilan proces koji stalno napreduje. Ovogodišnja tema Međunarodnog dana starijih osoba povezana je s oboljenjem COVID-19 i osobama starije dobi.

Gradsko društvo Crvenog križa Čakovec već dvije godine u sklopu projekta „Želim obrazovanje i posao“ brine o više od 100 starijih osoba s područja pet općina: općine Gornji Mihaljevec, Nedelišće, Strahoninec, Sv. Juraj na Bregu i Štrigova. U provedbu projekta su, uz GDCK Čakovec i navedene Općine, uključeni i Hrvatski zavod za zapošljavanje – Područni ured Čakovec te Centar za socijalnu skrb Čakovec.

Kroz projekt je zaposleno devet žena koje svakodnevno ulažu svoj trud i brinu o korisnicima, starijim i nemoćnim osobama. Čišćenje, kuhanje, nabava i dostava namirnica i lijekova samo su dio njihovih zadataka, no prema riječima naših korisnika najvažniji zadatak jest druženje uz šalicu kave i dobar razgovor!

Tijekom pandemije koronavirusa, GDCK Čakovec aktivno je u različitim područjima, a poglavito u brigi za starije i nemoćne osobe. Tako je i u sklopu ovog projekta briga za zdravlje i očuvanje istog na prvom mjestu.

S obzirom da je 30. rujan 2020. godine ujedno i posljednji dan pružanja potpore i pomoći našim korisnicima u sklopu projekta Želim obrazovanje i posao, današnji dan, Međunarodni dan starijih osoba, naše su djelatnice provele aktivno kako bi svojim korisnicima uljepšale dan i donijele osmijeh na lice. GDCK Čakovec nastojat će osigurati sredstva za nastavak ovakvih uspješnih i korisnih projekata!

Pročitajte još

Natječaj za volontiranje u podršci djeci pri učenju

Želite biti društveno korisni, a ne znate kako? Možete započeti tako da mijenjate svijet jednog …

Povećaj/smanji veličinu fonta