NAŠI VOLONTERI SUDJELOVALI NA SMOTRI HCK

Hrvatski Crveni križ  7. svibnja 2017. godine obilježava Svjetski dan Crvenoga križa i Crvenoga polumjeseca (8. svibnja), ali i početak Tjedna Crvenoga križa u Hrvatskoj (od 8. do 15. svibnja).

7. svinja 2017.  na zagrebačkom Jarunu održala se velika Smotra na kojoj su javnosti prikazane sve naše humanitarne aktivnosti uz pomoć kojih pridonosimo društvenoj dobrobiti (prevencija ovisnosti, prva pomoć, mladi i volontiranje, briga o vodi, sanitaciji i higijeni u katastrofama, asanacija bunara, promocija zdravlja, podjela humanitarne pomoći, skrb o starima i nemoćnima, posudionica medicinskih i ortopedskih pomagala, darivanje krvi, psihosocijalna podrška u krizama, služba traženja, zaštita izbjeglica i migranta…). Na navedenoj Smotri su sudjelovali i naši volonteri, Alenka Novak, Ana Novak i Karlo Mavrin.

Svi posjetitelji imali su priliku vidjeti pravo šatorsko naselje (više od 30 šatora) kakvo se gradi u kriznim situacijama te tako osjetiti atmosferu djelovanja u terenskim uvjetima. Građani su imali mogućnost pogledati i modernu opremu Crvenoga križa koja se koristi kako u kriznim, tako i u mirnodopskim uvjetima (čamci za spašavanje, pročišćivači vode, terenske kuhinje, šatori, pumpe, agregati, isušivači prostora…). Središnji događaj bio je atraktivna vježba spašavanja života na vodi u kojoj su sudjelovali članovi interventnih timova, a njihov zadatak bio je spašavanje osobe uz pomoć modernog uređaja za pretraživanje dna. Odmah nakon te vježbe, posjetitelji vidjeli kako izgleda hitna dostava humanitarne pomoći u kojoj je sudjelovao vojni helikopter.

 

 

Pročitajte još

Natječaj za volontiranje u podršci djeci pri učenju

Želite biti društveno korisni, a ne znate kako? Možete započeti tako da mijenjate svijet jednog …

Povećaj/smanji veličinu fonta