Održana završna konferencija projekta Želim posao!

U četvrtak 28.04.2022. godine u prostoru Centra PrInOS održana je završna konferencija projekta Želim posao! kojeg provodi Gradsko društvo Crvenog križa Čakovec u partnerstvu s Centrom za socijalnu skrb Čakovec i Hrvatskim zavodom za zapošljavanje – područni ured Čakovec.

Projekt se provodi od 23.02.2021. do 23.08.2022. dok rad sa samim korisnicima traje do 31.05.2022. godine. Ukupna vrijednost projekta iznosi 874.020,00 kuna a financiran je iz Državnog proračuna Republike Hrvatske i iz Europskog socijalnog fonda. Glavni cilj projekta bio je zaposliti dugotrajno nezaposlene žene i povećati socijalnu uključenost starijih i nemoćnih osoba u Međimurskoj županiji.

Kroz projekt je zaposleno ukupno 14 žena pripadnica ciljane skupine koje brinu o starijim i/ili nemoćnim osobama na području pet općina: Općina Gornji Mihaljevec, Strahoninec, Sv. Juraj na Bregu, Šenkovec i Štrigova. Dosad je u projekt uključeno 78 korisnika kojima zaposlene žene pružaju pomoć i podršku u obavljanju svakodnevnih poslova.

Gradskom društvu Crvenog križa Čakovec ovo je treći projekt kojeg provodi u okviru poziva Zaželi kao nositelj ili partner te ističu kako projektne aktivnosti ovog i sličnih projekta uvelike doprinose smanjenju socijalne isključenosti, poboljšanju kvalitete života i duži boravak starijih i nemoćnih osoba u vlastitom domu. Također, kroz projekt je omogućen pristup zapošljavanju za ukupno 14 žena koje iz različitih razloga nisu pronalazile posao na otvorenom tržištu rada, a  koje su u godinu dana stekle iskustvo i vještine koje će im pomoći u daljnjem radu.

Važno je napomenuti kako se provedbom ovog projekta u lokalnoj zajednici povećala osjetljivost i istaknula važnost pružanja usluge pomoći i podrške za ranjive skupine i nužnost razvijanja takvih servisa pomoći u budućnosti. Na kraju konferencije koordinatorica projekta istaknula je zadovoljstvo, kako zaposlenih žena tako i samih korisnika koji uvijek ističu da od svih pruženih usluga (pomoć u održavanju čistoće stambenog prostora i okućnice, pomoć u zagrijavanju prostora, nabava namirnica i lijekova, priprema obroka, pomoć u ostvarivanju raznih prava) najviše cijene osmijeh, toplu riječ i druženja s njihovim djelatnicama koje im uljepšavaju dane.

Pročitajte još

Natječaj za volontiranje u podršci djeci pri učenju

Želite biti društveno korisni, a ne znate kako? Možete započeti tako da mijenjate svijet jednog …

Povećaj/smanji veličinu fonta