Održano 16. natjecanje mladih Hrvatskog Crvenog križa

U subotu, 7. ožujka Osnovna škola Donji Kraljevec drugi je puta ugostila županijsko natjecanje mladih Crvenog križa za osnovne i srednje škole Međimurske županije

Na natjecanju je sudjelovalo čak 19 ekipa u dvije kategorije: mladež i pomladak. U posebnoj kategoriji ove su godine svoje znanje pokazali i učenici Centra za odgoj i obrazovanje Čakovec!

OŠ Donji Kraljevec i GDCK Čakovec suorganizatori su ovog događaja. Riječima dobrodošlice natjecanje je otvorila ravnateljica škole Sandra Vlahek, dok je u sklopu programa nastupila plesna skupina razredne nastave OŠ Donji Kraljevec uz voditeljicu Tanju Petković te glazbena skupina uz mentora Krunoslava Lajtmana. Natjecanjem se provjeravalo teorijsko znanje o Pokretu Crvenog križa, poznavanju ljudskih prava i prava djeteta te prve pomoći, koje se pokazivalo uz pomoć realistično prikazanih situacija i ozljeda.

Kod osnovnih škola titulu najuspješnije odnijela je OŠ Tomaša Goričanca Mala Subotica, tim OŠ Hodošan bio je na drugom mjestu, a treće su zauzeli učenici OŠ Ivana Gorana Kovačića Sveti Juraj na Bregu.

U kategoriji mladih najuspješnija u rješavanju svih današnjih zadataka bila je ekipa Srednje škole Čakovec, drugo mjesto zauzela je Gimnazije Josipa Slavenskog, dok je broncu odnijela Gospodarska škola Čakovec. Posebnu pohvalu dobila je ekipa Centra za odgoj i obrazovanje Čakovec.

Čestitamo svima, a mentorima učenika posebno zahvaljujemo na vremenu i trudu kojeg nesebično ulažu u rast i razvoj učenika te promociju humanih vrednota.

Pročitajte još

Natječaj za volontiranje u podršci djeci pri učenju

Želite biti društveno korisni, a ne znate kako? Možete započeti tako da mijenjate svijet jednog …

Povećaj/smanji veličinu fonta