Održano XII. Međužupanijsko natjecanje mladih Hrvatskog Crvenog križa

U subotu, 1. travnja Osnovna škola Štrigova bila je domaćin međužupanijskog natjecanja mladih Hrvatskog Crvenog križa za osnovne i srednje škole Varaždinske, Krapinsko-zagorske i Međimurske županije.

Na natjecanju je sudjelovalo čak 18 ekipa u dvije kategorije: mladež i pomladak.

OŠ Štrigova i GDCK Čakovec suorganizatori su ovog događaja. Dobrodošlicu u Štrigovu svim natjecateljima i njihovim mentorima poželio je načelnik Općine Štrigova i ravnatelj škole Stanislav Rebernik koji je istaknuo kako ih veseli što je Osnovna škola Štrigova domaćin međužupanijskog natjecanja.

Natjecanjem se provjeravalo teorijsko znanje o Pokretu Crvenog križa, poznavanju ljudskih prava i prava djeteta te prve pomoći, koje se pokazivalo uz pomoć realistično prikazanih situacija i ozljeda.

Prvo mjesto u konkurenciji osnovnih škola osvojila je OŠ Donja Stubica, drugo mjesto OŠ Tomaša Goričanca Mala Subotica, dok je treće mjesto zauzela OŠ Đ. Prejca Desinić. U konkurenciji srednjih škola, najbolja je bila Srednja škola Krapina, drugo mjesto pripalo je Srednjoj školi Oroslavlje, dok je treće mjesto osvojila Srednja škola Čakovec.

Čestitamo ekipama i mentorima, te zahvaljujemo na uloženom trudu i iskazanom znanju.

Pročitajte još

Javni poziv za prijam u radni odnos – stručni suradnik/ica u Službi za humanitarnu djelatnost i socijalne usluge Gradskog društva Crvenog križa Čakovec – 1 izvršitelj na puno radno vrijeme

Javni natječaj za zasnivanje radnog odnosa Stručni suradnik/ica u Službi za humanitarnu djelatnost i socijalne usluge Gradskog …

Povećaj/smanji veličinu fonta