Pokazna vježba u Donjem Kraljevcu

Pokazna vježba djelatnika tvrtke Kerbek iz Donjeg Kraljevca održala se 14. srpnja 2018. godine u prostorijama i dvorištu tvrtke Kerbek. Vježbom se željelo ispitati na koji način će djelatnici reagirati prilikom izbijanja požara, odnosno akcidenta unutar proizvodnih pogona. Stoga je vježba bila realnog karaktera sa zadimljavanjem prostora dimom te bez najave djelatnicima tvrtke, da se maksimalno vide reakcije i postupanje djelatnika kod evakuacije i gašenja požara.

 

Članovi interventnog tima GDCK Čakovec pokazali su iznimnu spremnost u reagiranju na krizne situacije. Volonteri koji su sudjelovali u izvođenju vježbe educirani su i opremljeni u sklopu projekta Za zajednicu – Volonterski interventni timovi kojeg GDCK Čakovec provodi u suradnji s ACT Grupom i Srednjom školom Čakovec.

U vježbi su, osim GDCK Čakovec, sudjelovali i DVD Donji Kraljevec, Palinovec, Goričan, Donji Hrašćan, Donji Pustakovec, Sveti Juraj u Trnju i Hodošan. Vježbi su također prisustvovali pripadnici vatrogasne postrojbe Pistorg iz Austrije te profesionalne postrojbe tvrtke Magna iz austrijskog Lanacha što joj daje međunarodni karakter.

Pročitajte još

ZAVRŠETAK PROJEKTA READY2HELP – PRIPREMA I ODGOVOR MLADIH NA KRIZNE SITUACIJE

Dvogodišnji Erasmus+ projekt Ready 2 Help – priprema i odgovor mladih na krizne situacije provodila su tri …

Povećaj/smanji veličinu fonta