Program izobrazbe o održivom razvoju – Budućnost: za nas i za vas!

Gradsko društvo Crvenog križa Čakovec od srpnja 2019. godine s partnerskim organizacijama provodi projekt pod nazivom Budućnost: za nas i za vas!

Uz osnaživanje partnerstva civilnih organizacija društva, jedan od ciljeva je i jačanje kompetencije djece u području održivog razvoja te unaprjeđenje aktivnog sudjelovanja djece i roditelja u održivom razvoju lokalne zajednice.

U sklopu projekta razvila su se 3 programa izobrazbe za održivi razvoj namijenjena učenicima 3. i 4. razreda osnovne škole. U Međimurskoj županiji program se provodi s učenicima OŠ Štrigova i njihovim roditeljima koji su uključeni u obiteljske radionice i obiteljsko volontiranje. Osim razvoja pozitivnih vrijednosti, tolerancije i empatije, učenici i roditelji tijekom aktivnosti obrađuju teme kao što su održiva potrošnja i proizvodnja, zaštita okoliša, održivi gradovi i zajednice i sl. Zanimljivim i zabavnim volonterskim aktivnostima razvija se solidarnost u zajednici i promiču vrijednosti volonterstva.

Tijekom posljednje volonterske akcije, učenici i njihovi roditelji ispunili su hotel za kukce kojeg smo zajedničkim snagama izradili na samom početku projekta.

Partneri u projektu su OŠ Štrigova, ACT Grupa, OŠ M. Gupca Gornja Stubica, GDCK Donja Stubica, Mreža udruga Zagor, OŠ I. Kukuljevića Sisak, GDCK Sisak i Agencija lokalne demokracije Sisak. Projekt je sufinanciran od strane Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske kroz Švicarsko-hrvatski program suradnje.

Pročitajte još

Natječaj za volontiranje u podršci djeci pri učenju

Želite biti društveno korisni, a ne znate kako? Možete započeti tako da mijenjate svijet jednog …

Povećaj/smanji veličinu fonta