Sretan Uskrs

U povodu najvećeg kršćanskog blagdana Uskrsa, Hrvatski Crveni križ svima upućuje iskrene čestitke s porukom da se u ove blagdanske dane osvrnete oko sebe, primijetite i pomognete ljudima u potrebi. 

„Živimo u izazovnim vremenima. Još uvijek se nosimo s posljedicama potresa na Banovini i istodobno pomažemo izbjeglicama iz Ukrajine. Ništa od toga ne bismo mogli da nam podršku ne pružaju brojni građani i tvrtke. Hrvatska kad god treba pokazuje veliko srce, tako je i sada i na to svi zajedno možemo biti ponosni“, poručuje izvršni predsjednik Hrvatskog Crvenog križa Robert Markt.

Predsjednik dr. Josip Jelić ističe kako je ovo vrijeme solidarnosti: „Mnogi među nama žive teško. Nemojmo zaboraviti na njih, pokažimo im solidarnost i humanost jer to je ono što nas čini ljudima! Možemo biti ponosni na sve naše ljude koji su otvorili vrata svojih domova i svojih srca za sve one koji su pobjegli od rata. To je istinska solidarnost!“

Hrvatski Crveni križ, navodi Markt, i dalje će biti tu za sve one u potrebi: „Kao najveća humanitarna organizacija u Republici Hrvatskoj, možemo se pohvaliti tisućama volontera koji se nesebično daju za dobrobit našega društva. To je istinsko bogatstvo kojega često nismo ni svjesni.“

„Svim našim volonterima, djelatnicima, darivateljima krvi, članovima, donatorima i svim ljudima dobre volje, želimo sretan i blagoslovljen Uskrs! Neka vas i ovaj blagdan inspirira i potakne na pomaganje onima kojima su potrebne vaša pomoć i podrška“, poručuju dr. Jelić i izvršni predsjednik.  

Pročitajte još

Natječaj za volontiranje u podršci djeci pri učenju

Želite biti društveno korisni, a ne znate kako? Možete započeti tako da mijenjate svijet jednog …

Povećaj/smanji veličinu fonta