Suradnja Dječjeg vrtića Cipelica i GDCK Čakovec

Waldorfska skupina djece, koju vode odgajateljice Milana Stanivuković  i Hana Zrna, u sklopu projekta ’17 globalnih ciljeva za održivi razvoj’ pozvala nas je da im predstavimo rad Gradskog društva Crvenog križa Čakovec.

Vođeni  željom da pokažu kako nije bitno koliko smo mali ili veliki da bismo napravili razliku, jer je i najmanji korak pojedinca korak prema zajedničkom globalnom cilju, djeca uče o siromaštvu, potrebitima te pomaganju drugima.

Naš tim rado se odazvao pozivu te su s djecom podijelili svoja iskustva i razgovarali s njima o različitim načinima na koje svaka osoba može pomoći nekome u potrebi. S obzirom na zainteresiranost djece, zajedno smo odlučili da će se cijeli dječji vrtić uključiti u akciju Solidarnost na djelu i na taj način prikupiti hranu koja će potrebitima biti podijeljena u Socijalnom dućanu.

Nakon naše posjete vrtiću, red je bio da i mi ugostimo djecu u našim prostorijama kako bi iz prve ruke vidjeli gdje će na kraju završiti hrana koju zajedno s roditeljima donesu u vrtić. Iz tog razloga družili smo se u prostorijama Socijalnog dućana te smo djeci dodatno objasnili i pokazali kako dućan funkcionira.

Pročitajte još

SVJETSKI DAN PRVE POMOĆI 9.9.2023.

Tema ovogodišnjeg Svjetskog dana prve pomoći je prva pomoć u digitalnom svijetu. Digitalizacija čovječanstva, globalizacija, …

Povećaj/smanji veličinu fonta