Svjetski dan prve pomoći

Svjetski dan prve pomoći, obilježen je u subotu 9. rujna, u Čakovcu na Trgu Republike. Povodom obilježavanja Gradsko društvo Crvenog križa organiziralo je za građane prigodnu akciju. Osim mjerenja tlaka i razine šećera u krvi građani su mogli naučiti kako spasiti život reanimacijom te isprobati “pijane” naočale i naočale pod utjecajem droga. Akciju su posjetili župan Matija Posavec sa sinovima koji su bili oduševljeni slikovnicama koje su bile pripremljene za najmlađe, predsjednik Skupštine Međimurske županije Mladen Novak i Stjepan Kovač, gradonačelnik Čakovca.

Kristijan Valkaj, ravnatelj GDCK Čakovec, naglasio je kako građani nisu dovoljno upućeni u pružanje prve pomoći bez obzira na to što većina uči ili polaže tečaj prve pomoći u obrazovnim ustanovama pri polaganju vozačkog ispita ili zapošljavanju.

–  Većina građana nije dostatno upućena u pružanju prve pomoći.  Zato i organiziramo ovakve akcije. Često se obveza polaganja prve pomoći olako shvati i ne svlada se sve kako treba. Kvalitetnim znanjem možemo pomoći i drugome ili svojim bližnjima. Mi ćemo u Crvenom križu organizirati i tečajeve za obnavljanje znanja. Svi koji će biti zainteresirani moći će se javiti Crvenom križu i obnoviti znanje zbog vlastite sigurnosti, ali sigurnosti uže i šire obitelji. Prema interesu građana organizirat ćemo grupe. Pozivam sve zainteresirane neka nam se jave i kad formiramo grupu pozvat ćemo kandidate i odraditi besplatni tečaj prve pomoći. (preuzeto sa http://www.mnovine.hr/)

Pročitajte još

ZAVRŠETAK PROJEKTA READY2HELP – PRIPREMA I ODGOVOR MLADIH NA KRIZNE SITUACIJE

Dvogodišnji Erasmus+ projekt Ready 2 Help – priprema i odgovor mladih na krizne situacije provodila su tri …

Povećaj/smanji veličinu fonta