Tjedan solidarnosti za Socijalnu samoposlugu Vukovar

Članice Hrvatske mreže socijalnih samoposluga, među kojima je i Gradsko društvo Crvenog križa Čakovec ispred Socijalnog dućana Čakovec, ove su srijede, 20. studenog 2019. godine, predali donaciju hrane i higijenskih potrepština Socijalnoj samoposluzi Vukovar.

Hranu i higijenske potrepštine donirali su građani Međimurja u akciji Tjedan solidarnosti za Socijalnu samoposlugu Vukovar koja je provedena od 11. do 16. studenog u organizaciji Gradskog društva Crvenog križa Čakovec, a tijekom koje se u trgovinama METSS i KTC diljem županije mogla obaviti humanitarna kupnja.

Hrvatska mreža socijalnih samoposluga osnovana je prije tri godine, a danas broji 18 članica širom Hrvatske. Neki od ciljeva Mreže su povezivanje i suradnja članica na unapređenju pružanja materijalne pomoći siromašnim osobama.

Izvršni odbor Mreže na sastanku održanom u Sisku 17. listopada 2019. godine predložio je svim članicama, kao i drugim socijalnim samoposlugama u Hrvatskoj, da svojim donacijama u namirnicama i higijenskim potrepštinama, pomognu korisnicima socijalne samoposluge u Gradu heroju te da se na taj način obilježi Dan sjećanja na žrtvu Vukovara. Iako većina socijalnih samoposluga i same jedva opstaju i bore se sa prikupljanjem namirnica za svoje korisnike, svi su s oduševljenjem prihvatili ovaj prijedlog kako bi potrebitima u Vukovaru pružili konkretnu solidarnost i podršku.

Ovim putem Gradsko društvo Crvenog križa želi zahvaliti trgovinama METSS i KTC te svim građanima na njihovim donacijama. I u ovoj akciji za Grad heroj ujedinila se cijela Hrvatska te smo u solidarnosti i zajedništvu uspjeli učiniti humanitarno djelo i dati podršku siromašnim sugrađanima Vukovara.

Pročitajte još

Dobrovoljno darivanje krvi u siječnju 2024.godine

GDCK Čakovec organizira sljedeće akcije dobrovoljnog darivanja krvi: 22.01.2024. godine u ČAKOVCU od 10,00 do …

Povećaj/smanji veličinu fonta