VII. Međužupanijsko natjecanje Mladih Crvenog križa

U subotu, 18. travnja 2015. godine, u Osnovnoj školi Ludbreg održano je 7. međužupanijsko natjecanje mladih Crvenoga križa za osnovne i srednje škole.

Na natjecanju je sudjelovalo 11 ekipa podmlatka iz osnovnih i 7 ekipa mladeži iz srednjih škola Krapinsko-zagorske, Međimurske i Varaždinske županije.

Natjecatelji su pokazali zavidnu razinu znanja o Međunarodnom pokretu Crvenog križa i Crvenog polumjeseca, Hrvatskom Crvenom križu, međunarodnom humanitarnom pravu i ljudskim pravima, te znanje i vještine iz pružanja prve pomoći. Ispitna povjerenstva činili su liječnici i medicinski tehničari i sestre.

U kategoriji podmlatka najuspješnija je bila ekipa Osnovne škole Donji Kraljevec, druga je bila ekipa Osnovne škole S. Radića iz Brestovca Orehovečkog, a treća je ekipa Osnovne škole A. Cesarca iz Krapine.             

Ekipu Osnovne škole Donji Kraljevec čine Jana Kovač, Gabrijela Kovač, Maja Zrna, Laura Režek, Martina Mlinarić i Melisa Ciglarić, a vodi Dunja Novak, dipl. učiteljica engleskog jezika.

Među srednjim školama, u kategoriji mladeži, prva je ekipa Srednje škole Ivanec, druga je ekipa Gimnazije J. Slavenskog Čakovec, a treće mjesto zauzela je ekipa Srednje škole Krapina.

Ekipu Gimnazije J. Slavenskog čine Lorena Novaković, Ana Jančec, Adriana Bratić, Rea Korpar, Karmela vadlja i Nina Dominić, a vodi Krešimir Trojko, prof. biologije i kemije.

Dvije pobjedničke ekipe, ekipa podmlatka iz Osnovne škole Donji Kraljevec i ekipa mladeži iz Srednje škole Ivanec, bit će sudionice 19. državnog natjecanja koje se 09. svibnja održava u Splitu.

 

 

Pročitajte još

Ready2Respond

Održana je i zadnja vježba simulacije u sklopu projekta Ready2Respond – poboljšanje pripreme i odgovora …

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Povećaj/smanji veličinu fonta