ZAPOČELA PROVEDBA PROJEKTA KORAK PREMA ODRŽIVOSTI

Započela je provedba projekta Korak prema održivosti kojeg Gradsko društvo Crvenog križa Čakovec provodi u partnerstvu s Osnovnom školom Donji Kraljevec i Osnovnom školom Podturen.

Opći cilj projekta je ojačati kompetencije djece u području održivog razvoja i unaprijediti aktivno sudjelovanje djece i roditelja u održivom razvoju lokalne zajednice. Slijedom toga, provest će se interaktivne radionice s učenicima četvrtog razreda koje obuhvaćaju teme poput očuvanja i zaštite zdravlja, zaštite okoliša, sigurnosti djece i stjecanja osnovnih humanih vrednota.

Radionice će se osim u dvjema partnerskim školama održavati i u područnim školama u Novakovcu, Sivici i Miklavcu.

Program će, osim interaktivnih radionica za učenike, uključivati i volonterske aktivnosti koje će omogućiti učenicima da naučeno znanje iskustveno dožive. Uključivanjem roditelja u aktivnosti volontiranja nastojat će se potaknuti razvoj i jačanje sposobnosti obitelji da prosuđuju i biraju u korist održivog razvoja i stvoriti pozitivno i poticajno okruženje za učenike u kojem mogu učiti, razvijati se i primjenjivati održivo ponašanje u svakodnevnom životu.

Projektne aktivnosti provode se uz financijsku potporu Ministarstva znanosti i obrazovanja, informacije i novosti u vezi projekta možete pratiti na službenim stranicama Gradskog društva Crvenog križa Čakovec i partnera.

Pročitajte još

Natječaj za volontiranje u podršci djeci pri učenju

Želite biti društveno korisni, a ne znate kako? Možete započeti tako da mijenjate svijet jednog …

Povećaj/smanji veličinu fonta