Započela provedba trogodišnjeg programa ”NeOvisnost”

Hrvatski Crveni križ – Gradsko društvo Crvenog križa Čakovec u suradnji s I. osnovnom školom Čakovec od prvog siječnja ove godine započeo je provedbu trogodišnjeg programa pod nazivom NeOvisnost.

Opći cilj provedbe programa jest suzbiti i spriječiti pojavu ovisnosti među djecom te rizično ponašanje djece vezano uz eksperimentiranje sa sredstvima ovisnosti na području Međimurske županije. Programske aktivnosti provode se uz financijsku potporu Ministarstva zdravstva koje je za 2020. godinu odobrilo iznos od 80.000,00 kuna.

Glavne aktivnosti programa su razvoj i provedba programa „Želim biti snažan“ i „Želim podršku“. Program „Želim biti snažan“ je preventivni program namijenjen djeci petog razreda osnovne škole. Cilj programa je informirati djecu o sredstvima ovisnosti, utjecati na njihova normativna uvjerenja, promovirati zdrav život, jačati njihove socijalne vještine i vještine donošenja odluka. S druge strane, program „Želim podršku“ namijenjen je roditeljima, a njegov cilj odnosi se na unapređenje roditeljskih vještina u sprečavanju i smanjenju pojave ovisnosti među djecom.

Više o samom programu pročitajte na sljedećoj poveznici.

Pročitajte još

ZAVRŠETAK PROJEKTA READY2HELP – PRIPREMA I ODGOVOR MLADIH NA KRIZNE SITUACIJE

Dvogodišnji Erasmus+ projekt Ready 2 Help – priprema i odgovor mladih na krizne situacije provodila su tri …

Povećaj/smanji veličinu fonta