ZAVRŠNA KONFERENCIJA PROJEKTA ZA ZAJEDNICU- VOLONTERSKI INTERVENTNI TIMOVI

ACT Grupa, Gradsko društvo Crvenog križa Čakovec i Srednja škola Čakovec
vas pozivaju na
završnu konferenciju i predstavljanje rezultata projekta Za zajednicu- Volonterski interventni timovi

u subotu, 26.1.2019. u 10:00 sati.

Konferencija će održati u velikoj dvorani Srednje škole Čakovec, Ul. Jakova Gotovca 2.

Pozivamo vas na predstavljanje rezultata projekta Za zajednicu- Volonterski interventni timovi koji su od kolovoza 2017. do siječnja 2019. u partnerstvu provodili ACT Grupa, Gradsko društvo Crvenog križa Čakovec i Srednja škola Čakovec. Na konferenciji će javnosti biti predstavljen volonterski tim osposobljen za intervencije u kriznim situacijama i Priručnik za koordinate volontera interventnih timova.

U interventni tim GDCK Čakovec, okupljen kroz projekt Za zajednicu, uključeno je 20 mladih volontera, osposobljenih i opremljenih za rad na intervencijama u kriznim situacijama. Sve ono što su volonteri naučili te koji je značaj ovakvih timova za zajednicu, bit će predstavljeno kao najvažniji rezultat projekta. Kako u kriznim situacijama društva Crvenih križeva surađuju i međusobno si pomažu, ovaj tim će djelovati ne samo u Međimurju, veći i po čitavoj Hrvatskoj, a moguće i međunarodno.

Na kraju konferencije mladim volonterima interventnog tima bit će uručene potvrde o edukacijama koje su prošli u protekloj godini, a zajednici će biti predstavljen tim mladih ljudi na koje može računati u kriznim situacijama.

U želji da društvima Crvenog križa koji tek počinju oformljivati svoje interventne timove olakšamo rad, napisali smo Priručnik za koordinatore volontera interventnih timova. U priručniku su opisane dobre prakse i znanje skupljeno projektom Za zajednicu kao i stručna znanja koje koordinatori, odnosno voditelji interventnog tima, moraju posjedovati. Priručnik također uključuje opis međimurskog modela rada s mladima, kreiran volonterski program i praktične savjete.

Konferencija će trajati od 10 do 11 sati, nakon čega slijedi zakuska i druženje.

Pročitajte još

Dobrovoljno darivanje krvi u siječnju 2024.godine

GDCK Čakovec organizira sljedeće akcije dobrovoljnog darivanja krvi: 22.01.2024. godine u ČAKOVCU od 10,00 do …

Povećaj/smanji veličinu fonta