ZA ZAJEDNICU VOLONTERSKI INTERVENTNI TIMOVI

U sklopu projekta Za zajednicu – Volonterski interventni timovi kojeg provode ACT Grupa, Srednja škola Čakovec te Hrvatski crveni križ – Gradsko društvo Crvenog križa Čakovec u razdoblju od 17. do 19. siječnja 2018. godine provedena je edukacija ”Menadžment volontera” – osposobljavanje za koordinatore volonterskih interventnih timova.

S obzirom na to da su aktivnosti ovog projekta usmjerene na uspostavu funkcionalnih volonterskih interventnih timova, koji su neophodni u slučaju prirodnih katastrofa i kriznih situacija, potrebni su dobro obučeni koordinatori koji će voditi timove na terenu.

S tim ciljem je u sklopu projekta Za zajednicu 16 zaposlenika i volontera Hrvatskog Crvenog križa iz cijele Hrvatske – iz Buja, Čakovca, Ivanić Grada, Križevaca, Ogulina, Pule, Valpova te Zagreba zajedno s projektnim timom sudjelovalo na zanimljivim i nadasve korisnim radionicama, predavanjima i vježbama.

Djelatnici Hrvatskog Crvenog križa specijalizirani za menadžment volontera i djelovanje u kriznim situacijama održali su trodnevne radionice koje su sadržavale teme kao što su zakonski okvir volontiranja u Republici Hrvatskoj, ciklus menadžmenta volontera, metode psihosocijalne podrške i upravljanje volonterima u kriznim situacijama, izgradnja tima te principi službe traženja u situacijama krize kao što su nedavna migrantska kriza ili poplave koje su u Hrvatskoj zahvatile područje Slavonije, ali i samu Međimursku županiju.

Projekt vrijedan 928.292,92 kuna sufinanciraju Europska unija iz Europskog socijalnog fonda i Ured za udruge Vlade republike Hrvatske, a provedba projektnih aktivnosti trajat će 18. mjeseci.

 

Pročitajte još

Dobrovoljno darivanje krvi u prosincu 2023. godine

GDCK Čakovec organizira sljedeće akcije dobrovoljnog darivanja krvi: 21.12.2023. godine u ČAKOVCU od 11,00 do …

Povećaj/smanji veličinu fonta