ZA ZAJEDNICU VOLONTERSKI INTERVENTNI TIMOVI

U sklopu projekta Za zajednicu – Volonterski interventni timovi kojeg provode ACT Grupa, Srednja škola Čakovec te Hrvatski crveni križ – Gradsko društvo Crvenog križa Čakovec u razdoblju od 17. do 19. siječnja 2018. godine provedena je edukacija ”Menadžment volontera” – osposobljavanje za koordinatore volonterskih interventnih timova.

S obzirom na to da su aktivnosti ovog projekta usmjerene na uspostavu funkcionalnih volonterskih interventnih timova, koji su neophodni u slučaju prirodnih katastrofa i kriznih situacija, potrebni su dobro obučeni koordinatori koji će voditi timove na terenu.

S tim ciljem je u sklopu projekta Za zajednicu 16 zaposlenika i volontera Hrvatskog Crvenog križa iz cijele Hrvatske – iz Buja, Čakovca, Ivanić Grada, Križevaca, Ogulina, Pule, Valpova te Zagreba zajedno s projektnim timom sudjelovalo na zanimljivim i nadasve korisnim radionicama, predavanjima i vježbama.

Djelatnici Hrvatskog Crvenog križa specijalizirani za menadžment volontera i djelovanje u kriznim situacijama održali su trodnevne radionice koje su sadržavale teme kao što su zakonski okvir volontiranja u Republici Hrvatskoj, ciklus menadžmenta volontera, metode psihosocijalne podrške i upravljanje volonterima u kriznim situacijama, izgradnja tima te principi službe traženja u situacijama krize kao što su nedavna migrantska kriza ili poplave koje su u Hrvatskoj zahvatile područje Slavonije, ali i samu Međimursku županiju.

Projekt vrijedan 928.292,92 kuna sufinanciraju Europska unija iz Europskog socijalnog fonda i Ured za udruge Vlade republike Hrvatske, a provedba projektnih aktivnosti trajat će 18. mjeseci.

 

Pročitajte još

Održana završna konferencija projekta Korak prema održivosti

Danas je održana završna konferencija projekta Korak prema održivosti. Podsjetimo, projekt je provodilo Gradsko društvo …

Povećaj/smanji veličinu fonta