Banka hrane Međimurske županije (referentni broj Ugovora: NPOO.C1.5.R4-I1.01.0042)


Naziv projekta: Banka hrane Međimurske županije (referentni broj Ugovora: NPOO.C1.5.R4-I1.01.0042)

Naziv Poziva: Poziv na dostavu projektnih prijedloga za dodjelu bespovratnih sredstava za infrastrukturno opremanje posrednika u lancu doniranja hrane i banke hrane (kod Poziva: NPOO.C1.5.R4-I1.01)

Nositelj projekta: Hrvatski Crveni križ – Gradsko društvo Crvenog križa Čakovec

Ugovorno tijelo: Ministarstvo poljoprivrede

Razdoblje provedbe projekta: 23. prosinac 2022. godine – 19. rujan 2023. godine

Lokacija: Čakovec

Ukupna vrijednost projekta: 50.965,56 EUR (384.000,00 HRK)

Sufinanciranje EU: 100 % sufinancirano sredstvima Mehanizma za oporavak i otpornost

Kratki opis projekta:

GDCK Čakovec će u sklopu predmetnog projekta opremiti Banku hrane Međimurske županije električnim dostavnim vozilom te je predviđena nabava električnog dostavnog vozila koje će služiti u svrhu distribucije donacija hrane do posrednika u lancu doniranja hrane i/ili krajnjih primatelja hrane. Ciljnu skupinu projekta čini GDCK Čakovec s obzirom da se jačaju njegovi infrastrukturni kapaciteti, dok su krajnji korisnici rezultata projekta krajnji primatelji hrane, donatori i potencijalni novi posrednici doniranja hrane u Međimurskoj županiji.

Ciljevi i očekivani rezultati projekta:

Opći cilj ovog projekta odnosi se na jačanje infrastrukturnih kapaciteta GDCK Čakovec kao banke hrane za Međimursku županiju, a nastojat će se ostvariti opremanjem Banke hrane Međimurske županije električnim dostavnim vozilom. Na taj će se način ubrzati i daljnja distribucija hrane te stvoriti preduvjeti za povećanje količine donirane i distribuirane hrane u županiji.

Očekivani rezultati projekta su sljedeći:

  1. Nabavljeno 1 dostavno električno vozilo koje će služiti u svrhu distribucije donacija hrane do posrednika u lancu doniranja hrane i/ili krajnjih primatelja hrane;
  2. Donirano 14.000,00 kg hrane u prvoj godini nakon završetka projekta krajnjim primateljima zahvaljujući nabavljenom novom dostavnom vozilu.

Kontakt osobe za više informacija:

dr. sc. Kristijan Valkaj, ravnatelj

mob: 091/677-7277

e-mail: info@crveni-kriz-cakovec.hr

Povećaj/smanji veličinu fonta