Opremanje skladišnog prostora GDCK Čakovec električnim viličarem (referentni broj Ugovora: NPOO.C1.5.R4-I1.01.0043)
Naziv projekta: Opremanje skladišnog prostora GDCK Čakovec električnim viličarem (referentni broj Ugovora: NPOO.C1.5.R4-I1.01.0043)

Naziv Poziva: Poziv na dostavu projektnih prijedloga za dodjelu bespovratnih sredstava za infrastrukturno opremanje posrednika u lancu doniranja hrane i banke hrane (kod Poziva: NPOO.C1.5.R4-I1.01)

Nositelj projekta: Hrvatski Crveni križ – Gradsko društvo Crvenog križa Čakovec

Ugovorno tijelo: Ministarstvo poljoprivrede

Razdoblje provedbe projekta: 23. prosinac 2022. godine – 01. listopad 2023. godine

Lokacija: Čakovec

Ukupna vrijednost projekta: 32.550,27 EUR (245.250,00 HRK)

Sufinanciranje EU: 81,55 % sufinancirano sredstvima Mehanizma za oporavak i otpornost

Kratki opis projekta:

GDCK Čakovec će u sklopu predmetnog projekta ojačati svoje kapacitete nabavom električnog viličara. Nabavljen viličar neophodan je za primanje i distribuciju donirane robe, a omogućit će bržu i efikasniju distribuciju s obzirom da ubrzava proces istovara i utovara donirane robe. Ciljnu skupinu projekta čini GDCK Čakovec s obzirom da se jačaju njegovi infrastrukturni kapaciteti, dok su krajnji korisnici rezultata projekta posrednici krajnji primatelji hrane.

Ciljevi i očekivani rezultati projekta:

Opći cilj ovog projekta odnosi se na jačanje infrastrukturnih kapaciteta GDCK Čakovec kao posrednika u lancu doniranja hrane, a nastojat će se ostvariti opremanjem električnim viličarem. Na taj će se način olakšati prihvat i skladištenje hrane, ali će se ubrzati i daljnja distribucija hrane te stvoriti preduvjeti za povećanje količine donirane i distribuirane hrane u županiji.

Očekivani rezultati projekta su sljedeći:

  1. Nabavljen 1 električni viličar koji će biti dio skladišne opreme, a služit će za primanje i distribuciju donirane robe, a omogućiti će bržu i efikasniju distribuciju s obzirom da ubrzava proces istovara i utovara donirane robe;
  2. Donirano 8.500,00 kg hrane u prvoj godini nakon završetka projekta krajnjim primateljima zahvaljujući nabavljenom novom električnom viličaru.

Kontakt osobe za više informacija:

dr. sc. Kristijan Valkaj, ravnatelj

mob: 091/677-7277

e-mail: info@crveni-kriz-cakovec.hr

Povećaj/smanji veličinu fonta