Volontiranje

Volontiranje čini samu srž izgradnje zajednice. Njime se promiče povjerenje i uzajamnost. Ljude se potiče da budu odgovorni građani i osigurava im se okolina u kojoj mogu učiti o dužnostima demokratskog uključivanja u život zajednice.

Volontiranje = dobrovoljno ulaganje osobnog vremena, truda, znanja i vještina kojima se obavljaju usluge ili aktivnosti za dobrobit druge osobe ili za zajedničku dobrobit, a obavljaju ih volonteri bez postojanja uvjeta isplate novčane nagrade ili potraživanja druge imovinske koristi za obavljeno volontiranje

Volonter Hrvatskog Crvenog križa = osoba je koja povremeno ili stalno provodi volonterske aktivnosti. Volonteri mogu biti i osobe mlađe od 18 godina uz suglasnost roditelja ili skrbnika, a čije volontiranje uključuje obaveznu superviziju u skladu s Pravilnikom o volontiranju u Hrvatskom Crvenom križu.


PRAVNI OKVIR

Volontiranje u GDCK Čakovec

Volonteri se uključuju u razne aktivnosti, ovisno prema vlastitim željama i interesima. Svaki volonter potpisuje Ugovor o volontiranju te mu se volonterske aktivnosti upisuju u volontersku knjižicu.

Ako želite postati volonter Hrvatskog Crvenog križa, javite nam se na jedan od sljedećih načina:

  • ispunjavanjem ovog obrasca
  • pošaljite mail na info@crveni-kriz-cakovec.hr
  • ili se izravno javite u društvo Crvenog križa na adresi Kralja Tomislava 29, 40000 Čakovec
 

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Povećaj/smanji veličinu fonta