Interventni tim

Operativne snage Hrvatskog Crvenog križa čine krizni stožeri, interventni timovi i timovi podrške, koji u kriznoj situaciji provode specifične zadaće različitih razina zahtjevnosti.

Timovi podrške najbrojnija su operativna snaga HCK, a sastoje se od volontera i zaposlenika HCK s osnovnom edukacijom Crvenog križa i osnovnim tečajem prve pomoći. Međutim, edukacija članova interventnih timova sadrži, osim toga, znanja iz psihosocijalne podrške, povezivanja odvojenih članova obitelji, organizacije prikupljanja i podjele humanitarne pomoći, organizacije privremenog smještaja, upravljanja osnovnom tehničkom opremom te osnovnih znanja logistike.

Specijalistički interventni timovi ustrojavaju se od članova interventnih timova koji posjeduju naprednu obuku iz jednog od nabrojenih područja, te od onih obučenih za spašavanje iz vode, osiguranje pitke vode ili pripremu hrane u terenskim uvjetima.

 

GDCK Čakovec do sada je educirao i opremio 4 interventna tima koji su građanima pomagali u nebrojenim prilikama.

Timovi svoja znanja i vještine redovito usavršavaju sudjelovanjem u vježbama i simulacijama organiziranim od strane Hrvatskog Crvenog križa i ostalih sudionika sustava zaštite i spašavanja.

 

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Povećaj/smanji veličinu fonta