Otvoren Socijalni dućan

U utorak je u Čakovcu s radom počeo Socijalni dućan. Riječ je o pilot-projektu koji zajednički provode Grad Čakovec, Centar za socijalnu skrb Čakovec i Gradsko društvo Crvenog križa Čakovec, a putem kojeg pomoć će namirnicama dobivati 40 čakovečkih obitelji.

Socijalni dućan smješten je u Ulici Ivana Mažuranića 2, neposredno uz prostore Crvenog križa. Jednom mjesečno, prikupljene namirnice dijelit će se potrebitim obiteljima koje će prema kriterijima odrediti čakovečki Centar za socijalnu skrb. U ovoj pilot-fazi pravo na korištenje Socijalnog dućana ostvarivat će korisnici s područja naselja Čakovec, a planira se širenje i na ostale dijelove grada te županiju.

„Socijalni dućan projekt je koji smo u Gradu Čakovcu pripremali godinu dana. Pučka kuhinja koji imamo u Gradu Čakovcu te putem koje osiguravamo topli obrok za 67 naših sugrađana, uspješan je projekt, no na žalost ona nije dovoljna za potrebite koji žive u našem gradu. Sada ćemo osiguravati pomoć u hrani za 40 novih obitelji a za potrebe inicijalnog punjena, Grad će iz svog proračuna mjesečno izdvajati 10 tisuća kuna.“, rekao je, na svečanosti otvaranja, gradonačelnik Grada Čakovca Stjepan Kovač.

Ravnatelj Gradskog društva Crvenog križa Čakovec dr. sc. Kristijan Valkaj, institucije koja osigurava prostor i logističku podršku, rekao je da postoje tri vrste paketa, za jednočlane, dvočlane i višečlane obitelji. Ovo je prva faza, koja će obuhvaćati sve veći broj korisnika. Uspostava Socijalnog dućana omogućuje prijavu na EU fondove, što se svakako planira učiniti.

Ravnateljica Centra za socijalnu skrb Antonija Canjuga, napomenula je da je ovo samo jedan u nizu projekata koje provode u suradnji s Gradom, a koji za cilj imaju pomoć potrebitim građanima.

 

Pročitajte još

Dobrovoljno darivanje krvi u siječnju 2024.godine

GDCK Čakovec organizira sljedeće akcije dobrovoljnog darivanja krvi: 22.01.2024. godine u ČAKOVCU od 10,00 do …

Povećaj/smanji veličinu fonta