Završen dvogodišnji Erasmus+ projekt Zauzmi se – mladi za zajednicu!

Uspješno smo završili dvogodišnji Erasmus+ projekt naziva „Zauzmi se – mladi za zajednicu!“. Projekt se provodio u razdoblju od 01. rujna 2021. godine do 31. kolovoza 2023. godine. Opći cilj projekta je potaknuti mlade s područja Međimurske županije na građanski aktivizam. Glavna aktivnost projekta je obuhvaćala provedbu edukativnih radionica s mladima i za mlade te poticanje mladih na djelovanje u zajednici i istraživanje potreba lokalne zajednice.

Provedba istraživanja
Provedba radionice na temu ekološke prakse

Provedba edukativne radionice

U sklopu projekta održana je završna konferencija 24. kolovoza 2023. Na završnoj konferenciji mladi aktivisti su uz mentore predstavili aktivnosti projekta i njihovo djelovanje u zajednici. Na završnoj konferenciji su sudjelovale udruge mladih koje djeluju na području Međimurske županije s ciljem poticanja održivosti projekta kroz informiranje mladih u zajednici o djelovanju udruga mladih i njihovim aktivnostima čime se potiče mlade u zajednici na aktivno uključivanje.  

Završna konferencija
Izložba i izlaganje udruge mladih Donja Dubrava
Izlaganje volonterskog kluba Gimnazije Josipa Slavenskog Čakovec

Kao rezultat projekta izrađen je promotivni video koji prikazuje sve aktivnosti projekta. Promotivni film je primjer dobre prakse uključivanja mladih u zajednicu te služi kao poticaj za druge mlade da se uključe u djelovanje u zajednici. Uz promotivni video, izrađena je i e-brošura dostupna za preuzimanje na ovom linku.

Ova objava izražava isključivo stajalište njenih autora i Komisija se ne može smatrati odgovornom prilikom uporabe informacija koje se u njoj nalaze.

Pročitajte još

ZAVRŠETAK PROJEKTA READY2HELP – PRIPREMA I ODGOVOR MLADIH NA KRIZNE SITUACIJE

Dvogodišnji Erasmus+ projekt Ready 2 Help – priprema i odgovor mladih na krizne situacije provodila su tri …

Povećaj/smanji veličinu fonta