ZAVRŠETAK PROJEKTA READY2HELP – PRIPREMA I ODGOVOR MLADIH NA KRIZNE SITUACIJE

Dvogodišnji Erasmus+ projekt Ready 2 Help – priprema i odgovor mladih na krizne situacije provodila su tri društva Crvenog križa – Čakovec, Maribor i Osijek.

Opći cilj projekta bio je poduprijeti aktivno građanstvo, posebice mladih, te povećati međunarodnu suradnju društava Crvenih križeva. Na taj način unaprijeđena je suradnja između društava Crvenih križeva te su povećani kapaciteti partnerskih organizacija za rad s mladima s naglaskom na krizne situacije.

Kroz provedbu glavnih aktivnosti projekta ostvareni su sljedeći rezultati:

1. Održana je edukacija za zaposlenike s ciljem jačanja njihovih kapaciteta rada s mladima za vrijeme kriznih situacija u trajanju od 10 dana.

2. Educirano je 29 zaposlenika u području upravljanja kriznim situacijama i vođenju interventnih timova mladih u kriznim situacijama.

3. Proveden je 1 set teorijskog dijela edukacije mladih koji se sastojao od 5 edukacija na kojima je sudjelovalo ukupno 34 mladih volontera.

4. Proveden je 1 set praktičnog dijela edukacije mladih koji se sastoji od 9 edukacija na kojima je sudjelovalo ukupno 27 mladih volontera.

5. Na razmjeni mladih sudjelovalo je 17 mladih volontera. Tijekom razmjene mladi volonteri ostvarili su ukupno 269 volonterskih sati.

Pročitajte još

Dobrovoljno darivanje krvi u siječnju 2024.godine

GDCK Čakovec organizira sljedeće akcije dobrovoljnog darivanja krvi: 22.01.2024. godine u ČAKOVCU od 10,00 do …

Povećaj/smanji veličinu fonta