VII. Međužupanijsko natjecanje Mladih Crvenog križa

U subotu, 18. travnja 2015. godine, u Osnovnoj školi Ludbreg održano je 7. međužupanijsko natjecanje mladih Crvenoga križa za osnovne i srednje škole.

Na natjecanju je sudjelovalo 11 ekipa podmlatka iz osnovnih i 7 ekipa mladeži iz srednjih škola Krapinsko-zagorske, Međimurske i Varaždinske županije.

Natjecatelji su pokazali zavidnu razinu znanja o Međunarodnom pokretu Crvenog križa i Crvenog polumjeseca, Hrvatskom Crvenom križu, međunarodnom humanitarnom pravu i ljudskim pravima, te znanje i vještine iz pružanja prve pomoći. Ispitna povjerenstva činili su liječnici i medicinski tehničari i sestre.

U kategoriji podmlatka najuspješnija je bila ekipa Osnovne škole Donji Kraljevec, druga je bila ekipa Osnovne škole S. Radića iz Brestovca Orehovečkog, a treća je ekipa Osnovne škole A. Cesarca iz Krapine.             

Ekipu Osnovne škole Donji Kraljevec čine Jana Kovač, Gabrijela Kovač, Maja Zrna, Laura Režek, Martina Mlinarić i Melisa Ciglarić, a vodi Dunja Novak, dipl. učiteljica engleskog jezika.

Među srednjim školama, u kategoriji mladeži, prva je ekipa Srednje škole Ivanec, druga je ekipa Gimnazije J. Slavenskog Čakovec, a treće mjesto zauzela je ekipa Srednje škole Krapina.

Ekipu Gimnazije J. Slavenskog čine Lorena Novaković, Ana Jančec, Adriana Bratić, Rea Korpar, Karmela vadlja i Nina Dominić, a vodi Krešimir Trojko, prof. biologije i kemije.

Dvije pobjedničke ekipe, ekipa podmlatka iz Osnovne škole Donji Kraljevec i ekipa mladeži iz Srednje škole Ivanec, bit će sudionice 19. državnog natjecanja koje se 09. svibnja održava u Splitu.

 

 

Pročitajte još

Hrvatski Crveni križ pokreće apel za pomoć stanovništvu Libije pogođenom poplavama, evo kako možete pomoći

Hrvatski Crveni križ pokreće apel za pomoć stanovništvu Libije pogođenom poplavama. Na području sjeveroistočne Libije …

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Povećaj/smanji veličinu fonta