12. rujna Svjetski dan prve pomoći

 

Na inicijativu Međunarodne federacije društava Crvenog križa i Crvenog polumjeseca sva nacionalna društva diljem svijeta obilježiti će u subotu 12. rujna 2015. Svjetski dan prve pomoći. Ovogodišnja tema je „Prva pomoć i starenje stanovništva“.

U 2015. godini Svjetskim danom prve pomoći želi se educirati osobe starije životne dobi o prevenciji njihovog ozljeđivanja i osnovnim postupcima prve pomoći, a prema očekivanim promjenama u toj životnoj dobi. Na taj način starije osobe osposobljavaju se za prepoznavanje prvih znakova bolesti i ozljeda te pružanje prve pomoć sebi i drugima.

 

Budući je prva pomoć tradicionalna djelatnost Hrvatskog Crvenog križa, predviđenim aktivnostima nastojimo potaknuti građane na savjesno i odgovorno ponašanje, s ciljem spašavanja života i smanjenja posljedica od invaliditeta zbog iznenadnih bolesti i ozljeda.

 

 

Aktivnosti koje će provesti biti će pokazna vježba pružanja prve pomoći unesrećenima, dijeliti će se promotivni materijali. Građanima će se mjeriti krvni tlak i šećer u krvi, a zainteresirani građani moći će provjeriti svoju vještinu reanimacije i pružanje prve pomoći.

 

Pročitajte još

Upute za pravilno odlaganje zaštitne opreme

Tijekom epidemije koronavirusa zaštitna oprema postala je dio svakodnevnice za ljude diljem svijeta.Zaštitna oprema podrazumijeva …

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Skip to content