Care&Share – podrška mladima iz sustava alternativne skrbi

Nositelj projekta: Hrvatski Crveni križ – Gradsko društvo Crvenog križa Čakovec

Partneri: Centar za socijalnu skrb Čakovec, Udruga Igra, Društvo osoba s tjelesnim invaliditetom Međimurske županije

Kratak opis projekta: U sklopu projekta Care&Share – podrška mladima iz sustava alternativne skrbi osigurat će se psihosocijalna podrška mladima iz sustava socijalne skrbi provođenjem programa osobnog mentorstva za mlade te razvojem programa inkluzivnog volontiranja Vršnjak pomagač.

Cilj projekta: Povećati socijalnu uključenost mladih bez odgovarajuće roditeljske skrbi (mladih iz sustava socijalne skrbi) na području Međimurske županije. Osim navedenog, specifični ciljevi projekta su razviti i povećati kompetencije stručnjaka i organizacija civilnog društva u pružanju usluga mladima iz sustava socijalne skrbi te uspostaviti program inkluzivnog volontiranja za mlade iz sustava socijalne skrbi kako bi ih se potaknulo na građanski aktivizam i osnažiti mlade iz sustava alternativne skrbi u područjima osobnog razvoja, socijalnog uključivanja i širenja društvene mreže.

Osnovna aktivnost projekta odnosi se na pružanje savjetovanja i psihosocijalne podrške mladima iz sustava alternativne skrbi u obliku individualne psihosocijalne podrške (osobni mentor) te razvijanje i provođenje programa inkluzivnog volontiranjamladih iz sustava socijalne skrbi (vršnjak pomagač).

Ukupna vrijednost projekta: 100.624,20 kn

Iznos bespovratnih sredstava: 80.000,00 kn

Razdoblje provedbe: 01.01.2020. – 01.01.2021.

Mjesto provedbe: Međimurska županija, Grad Zagreb

Za više informacija:

Hrvatski Crveni križ – Gradsko društvo Crvenoga križa Čakovec

Kralja Tomislava 29, 40 000 Čakovec

Telefon: +384 40 395 248

E-mail: info@crveni-kriz-cakovec.hr

Program sufinancira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. Stajališta izražena u ovom materijalu isključiva su odgovornost Hrvatskog Crvenog križa – Gradskog društva Crvenog križa Čakovec i ne odražavaju stajalište Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

CareShare-infografika_PDF

Povećaj/smanji veličinu fonta