Volontiranje

Volontiranje čini samu srž izgradnje zajednice. Njime se promiče povjerenje i uzajamnost. Ljude se potiče da budu odgovorni građani i osigurava im se okolina u kojoj mogu učiti o dužnostima demokratskog uključivanja u život zajednice.

Volontiranje = dobrovoljno ulaganje osobnog vremena, truda, znanja i vještina kojima se obavljaju usluge ili aktivnosti za dobrobit druge osobe ili za zajedničku dobrobit, a obavljaju ih volonteri bez postojanja uvjeta isplate novčane nagrade ili potraživanja druge imovinske koristi za obavljeno volontiranje

Volonter Hrvatskog Crvenog križa = osoba je koja povremeno ili stalno provodi volonterske aktivnosti. Volonteri mogu biti i osobe mlađe od 18 godina uz suglasnost roditelja ili skrbnika, a čije volontiranje uključuje obaveznu superviziju u skladu s Pravilnikom o volontiranju u Hrvatskom Crvenom križu.


PRAVNI OKVIR

Volontiranje u GDCK Čakovec

Volonteri se uključuju u razne aktivnosti, ovisno prema vlastitim željama i interesima. Svaki volonter potpisuje Ugovor o volontiranju te mu se volonterske aktivnosti upisuju u volontersku knjižicu.

Da bi postao/la naš volonter/ka, potrebno se javiti u ured GDCK Čakovec, nazvati na broj telefona 040/395 248 ili ispuniti online PRIJAVNICU.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Povećaj/smanji veličinu fonta