Pod utjecajem alkohola i droga čudno vidim

Klub mladih Gradskog društva Crvenog križa Čakovec na prijedlog predsjednice Miroslave Novak osmislio je projekt pod nazivom „Pod utjecajem alkohola i droga čudno vidim“. Cilj ovog projekta je osvijestiti mlade i objasniti im moguće posljedice pijanstva i konzumiranja droga. Tako su prvu radionicu održali u Osnovnoj školi Donji Kraljevec, gdje su kroz razne radionice educirali mlade o prekomjernom uzimanju alkohola ili droga. Kako bi im dočarali koliko im se stanje pogoršava dok piju alkohol ili uzimaju droge,mladi su kroz radionice učenicima dali da nose naočale koje simuliraju utjecaj alkohola i droga. Naočale prikazuju različiti stupanj promila kako danju tako i noću te utjecaja opijata. Na prvom radilištu učenici su pokušavali mimoići čunjeve, na drugom od kockica složiti zadanu sliku, a na trećem otključati lokot bicikla.Veliko hvala učiteljici Nevenki Reif koja je pomogla u osmišljavanju radilišta.
Radionice su održane u pozitivnoj i veseloj atmosferi (vidi slike).
Cilj članova Kluba mladih GDCK Čakovec je obići sve škole u Međimurju te mlade upoznati sa posljedicama konzumiranja alkohola i droga. Isto tako akciju planiraju organizirati više puta na glavnom trgu u Čakovcu, što ćemo popratiti na našoj web i FB stranici.

Pročitajte još

Javni poziv za iskaz interesa za sudjelovanje u projektu

KLASA: 550-13/24-01/02URBROJ: 2109-119-24-10U Čakovcu, 25.04.2024.godine Na temelju Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt „Navek …

Povećaj/smanji veličinu fonta