Poziv na vježbu Potres 2016

Poziv

 

POZIV

na pokaznu vježbu spašavanja Potres 2016 koja će se održati 12. svibnja 2016. godine na Sportsko-rekreacijskom centru Mladost u Čakovcu od 11:00 do 12:00 sati.

Vježbu organiziraju Gradsko društvo Crvenog križa Čakovec i Zavod za hitnu medicinu Međimurske županije u suradnji sa Stožerom za zaštitu i spašavanje Međimurske županije, Područnim uredom za zaštitu i spašavanje Čakovec, Policijskom upravom Međimurskom, Javnom vatrogasnom postrojbom Čakovec, Hrvatskom gorskom službom spašavanja – Stanica Čakovec, Srednjom školom Čakovec, OI Sirius – Družinom izviđača Pozoj iz Čakovca i Javnom ustanovom za zaštitu prirode Međimurske županije.

Cilj vježbe je provjeriti spremnost i usklađenost svih žurnih i javnih službi koje sudjeluju u spašavanju ljudstva i materijalnih dobara u slučaju katastrofa.

U sklopu vježbe biti će prezentirana oprema žurnih službi i oprema za katastrofe koju je Gradsko društvo Crvenog križa Čakovec razvilo s međimurskim gospodarstvenicima (zaštitna odjeća i obuća – Dika štik, Jelen d.o.o., Čateks d.o.o.; torbice prve pomoći – M-kroj; isušivači prostora – Elektro Novak, šatori – Krika d.o.o.; štednjak za katastrofe – Senko d.o.o.; kotlove za kuhanje – Strojarstvo Branilović d.o.o.; pribor za jelo – HoGast d.o.o.; kobasica za darovatelje krvi – KIŠ meso i prerada mesa; Letina d.o.o.).

Opremu možete pogledati od 10:00 do 15:00 sati.

Svim posjetiteljima osiguran je topli obrok.

Radujemo se Vašem dolasku.

 

U Čakovcu, 8. travnja 2016. godine

 

Ravnatelj Gradskog društva  Crvenog križa Čakovec dr.sc. Kristijan Valkaj

Ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu Međimurske županije dr.sc. Tomislav Novinščak

 

poziv_1

 

 

 

Pročitajte još

ZAVRŠETAK PROJEKTA READY2HELP – PRIPREMA I ODGOVOR MLADIH NA KRIZNE SITUACIJE

Dvogodišnji Erasmus+ projekt Ready 2 Help – priprema i odgovor mladih na krizne situacije provodila su tri …

Povećaj/smanji veličinu fonta